Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Ziemniaczane Crocchè

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

ziemniaki, 1 kg

2 jajka

tarty parmezan, 100 g

wÄ?dzony ser, 200g

mÄ?ka, do panierki

Bu??ka tarta, do panierki

pieprz

s??l

olej do sma??enia

 

 

Przygotowanie

Ziemniaki nale??y umyÄ? i ugotowaÄ? w koszulkach. Ugotowane, jeszcze ciep??e ziemniaki obieramy i odstawiamy do ostygniÄ?cia. W tym czasie kroimy ser w niedu??e kawa??ki o ok. 4 cm d??ugo??ci i 1 cm grubo??ci, jajka rozbijamy i oddzielamy bia??ko od ??????tka. Och??odzone ziemniaki nale??y przecisnÄ?Ä? przez praskÄ? o drobnych oczkach, dodaÄ? do nich ??????tka, parmezan oraz s??l i pieprz wed??ug uznania. Ciasto ziemniaczane rozrabiamy, najlepiej rÄ?kÄ?. NastÄ?pnie rwiemy je na kawa??ki formujÄ?c na d??oni placuszek, k??adziemy na nim kawa??ek sera i zamykamy tworzÄ?c wok???? sera ziemniaczanÄ? otoczkÄ?. Gotowe crocch?¨ panierujemy w mÄ?ce, roztrzepanym bia??ku i bu??ce tartej. Sma??ymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. MogÄ? s??u??yÄ? jako przekÄ?ska, dodatek do miÄ?sa lub jako samodzielne danie. ??yczymy wszystkim smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.