Ciri 30 Napisano 2 Listopad 2014 Sk??adniki 5 du??ych cebul 100 g zio??owego serka topionego 3 du??e ziemniaki 1 du??a marchewka 6 szklanek bulionu warzywnego s??l, pieprz, ga??ka muszkato??owa oliwa do sma??enia Przygotowanie Ziemniaki i marchewkÄ? pokr??j w kostkÄ?, ugotuj w bulionie do miÄ?kko??ci. Cebule pokr??j i podsma?? na oliwie. Dodaj do ziemniak??w i marchewki i gotuj razem przez chwilÄ? (ok. 10 min). Dopraw do smaku. ZupÄ? zmiksuj na g??adki krem. Dodaj pokrojony na ma??e kawa??ki serek topiony i ponownie wstaw na gaz, gotuj a?? do rozpuszczenia serka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach