Ciri 30 Napisano 2 Listopad 2014 Sk??adniki filet z kurczaka, 2 sztuki par??wki, 4 sztuki cebula, 1 sztuka czosnek, 3 zÄ?bki cukinia, 1 sztuka Papryka czerwona, 2 sztuki s??l, do smaku pieprz czarny mielony, do smaku ketchup, 9-10 ??y??ek bulion drobiowy, 2 kostki pieprz kolorowy, do smaku olej, do smaku pietruszka, do smaku ser, do smaku woda, 2 litry chleb, do smaku Przygotowanie Filety z kurczaka myjemy, osuszamy a nastÄ?pnie kroimy w kostkÄ?. Na patelni rozgrzewamy olej i sma??ymy miÄ?sko, przyprawiamy solÄ? i pieprzem. Gotowe przek??adamy do garnka i pozostawiamy do ostygniÄ?cia. Par??wki obieramy z owijek a nastÄ?pnie kroimy je w plasterki. Czosnek obieramy i kroimy r??wnie?? w cienkie plasterki. CebulÄ? obieramy i kroimy w pi??rka. PaprykÄ? myjemy, wycinamy gniazdo nasienia i kroimy w kostkÄ?. Wszystko chwilkÄ? przysma??amy. CukiniÄ? dok??adnie myjemy, a nastÄ?pnie kroimy w kosteczkÄ?. CukiniÄ? dodajemy do pozosta??ych sk??adnik??w i sma??ymy ok 5 min. Podsma??one sk??adniki przek??adamy do garnka z filetem, zalewamy wodÄ? i dodajemy bulion. Gotujemy. Je??li zupka zacznie wrzeÄ? dodajemy ketchup i przyprawy, mieszamy. PrzykrÄ?camy ogie?? i pozostawiamy jeszcze chwilkÄ? by siÄ? gotowa??o. GotowÄ? zupkÄ? nak??adamy do miseczki posypujemy posiekanÄ? natkÄ? pietruszki i zdobimy serem a nastÄ?pnie przyprawiamy pieprzem kolorowym. Podajemy z pieczywem. Smacznego !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach