Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Barszcz ukraiński

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

1 kg wÄ?dzonych ??eberek ( je??li nie mamy mogÄ? byÄ? ??wie??e )

1 kg wcze??niej upieczonych ??rednich buraczk??w

300g sredniej bia??ej fasoli

2 marchewki + 1 pietruszka + 1/4 selera + 4 wiÄ?ksze ziemniaki

1 wiÄ?ksza cebula + 2 zÄ?bki czosnku

2 ??y??ki koncentratu pomidorowego

3 ??y??ki octu 10%

3 ??y??eczki cukru

4 ziela angielskie + 2 listki laurowe

s??l i pieprz do smaku

150 ml ??mietanki najlepiej 30% , gdy?? taka siÄ? nie zwa??y

posiekana naÄ? pietruszki

 

 

Przygotowanie

FasolÄ? namoczyÄ? na noc w gorÄ?cej wodzie. ??eberka ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci ( w trakcie gotowania odszumowaÄ? ) , wyjÄ?Ä? z wywaru i z ostudzonych wyjÄ?Ä? kostki a miÄ?so pokroiÄ?, na razie od??o??yÄ? - dodamy je pod koniec gotowania.

Do wywaru wrzuciÄ? najpierw fasolÄ? i pogotowaÄ? ok.20 minut , po tym czasie dok??adaÄ? :pokrojone w kostkÄ? warzywa i posiekany czosnek , nastÄ?pnie ziela angielskie i li??cie laurowe. Przed ko??cem gotowania dodaÄ? pokrojone miÄ?so i wrzuciÄ? wcze??niej upieczone ,obrane i pokrojone w ma??Ä? kostkÄ? buraki. Jak zupa nabierze koloru dolaÄ? ocet , dosmaczyÄ? cukrem , solÄ? i pieprzem. ?šmietanÄ? mo??na wlaÄ? do garnka lub bezpo??rednio na talerz , posypaÄ? natkÄ?.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.