Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sk??adniki

 

Masa makowa gotowa, 1 op. (ja da??am 900g)

mÄ?ka tortowa, 2 szkl

cukier, 1/4 szkl

cukier waniliowy, 0,5 opak

jajka, 5

olej, 6-7 ??y??ek

??mietana, 4 ??y??ki

proszek do pieczenia, 2 ??y??eczki

likier Amaretto, 4 ??y??ki

(lub olejek migda??owy)

 

 

Przygotowanie

UbiÄ? mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym. DodaÄ? olej, ??mietanÄ?, amaretto, na koniec dodaÄ? mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia, wymieszaÄ? mikserem na niskich obrotach. Je??li ciasto bÄ?dzie zbyt gÄ?ste dodaÄ? wiÄ?cej ??mietany. Wy??o??yÄ? wiÄ?kszÄ? czÄ???Ä? ciasta na ??redniÄ? blachÄ? (ok. 38 x 25 cm). Na ciasto wy??o??yÄ? ??y??kÄ? masÄ? makowÄ?, pokryÄ? pozosta??Ä? czÄ???ciÄ? ciasta. Piec ok. 35-40 min w temp 175 st.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.