Ciri 30 Napisano 2 Listopad 2014 Sk??adniki Masa makowa gotowa, 1 op. (ja da??am 900g) mÄ?ka tortowa, 2 szkl cukier, 1/4 szkl cukier waniliowy, 0,5 opak jajka, 5 olej, 6-7 ??y??ek ??mietana, 4 ??y??ki proszek do pieczenia, 2 ??y??eczki likier Amaretto, 4 ??y??ki (lub olejek migda??owy) Przygotowanie UbiÄ? mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym. DodaÄ? olej, ??mietanÄ?, amaretto, na koniec dodaÄ? mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia, wymieszaÄ? mikserem na niskich obrotach. Je??li ciasto bÄ?dzie zbyt gÄ?ste dodaÄ? wiÄ?cej ??mietany. Wy??o??yÄ? wiÄ?kszÄ? czÄ???Ä? ciasta na ??redniÄ? blachÄ? (ok. 38 x 25 cm). Na ciasto wy??o??yÄ? ??y??kÄ? masÄ? makowÄ?, pokryÄ? pozosta??Ä? czÄ???ciÄ? ciasta. Piec ok. 35-40 min w temp 175 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach