Ciri Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2014 Sk??adniki Masa makowa gotowa, 1 op. (ja da??am 900g) mÄ?ka tortowa, 2 szkl cukier, 1/4 szkl cukier waniliowy, 0,5 opak jajka, 5 olej, 6-7 ??y??ek ??mietana, 4 ??y??ki proszek do pieczenia, 2 ??y??eczki likier Amaretto, 4 ??y??ki (lub olejek migda??owy) Przygotowanie UbiÄ? mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym. DodaÄ? olej, ??mietanÄ?, amaretto, na koniec dodaÄ? mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia, wymieszaÄ? mikserem na niskich obrotach. Je??li ciasto bÄ?dzie zbyt gÄ?ste dodaÄ? wiÄ?cej ??mietany. Wy??o??yÄ? wiÄ?kszÄ? czÄ???Ä? ciasta na ??redniÄ? blachÄ? (ok. 38 x 25 cm). Na ciasto wy??o??yÄ? ??y??kÄ? masÄ? makowÄ?, pokryÄ? pozosta??Ä? czÄ???ciÄ? ciasta. Piec ok. 35-40 min w temp 175 st.
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się