Ciri Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2014 Sk??adniki ciasto z makiem: 8 bia??ek p???? szklanki cukru pudru p???? szklanki mÄ?ki pszennej p???? szklanki maku 1 ??y??eczka proszku do pieczenia ciasto ??????te: 8 ??????tek 2 ca??e jajka 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mÄ?ki pszennej 1 czubata ??y??eczka proszku do pieczenia masy: 500 ml ??mietanki tortowej 36% galaretka agrestowa galaretka owoce le??ne Przygotowanie Ciasto z makiem. Ubijamy bia??ka ze szczyptÄ? soli na sztywno w miÄ?dzy czasie dodajemy cukier puder. NastÄ?pnie przesiewamy mÄ?kÄ? z proszkiem i dodajemy mak, delikatnie mieszamy. Wylewamy na dwie blaszki (20x30), wysmarowane t??uszczem i obsypane mÄ?kÄ?. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasto ??????te. Ucieramy ??????tka i dwa jajka z cukrem na puszystÄ? masÄ?, dodajemy przesianÄ? mÄ?kÄ? z proszkiem i wylewamy na takÄ? samÄ? blaszkÄ? co ciasto z makiem, pieczemy tak samo. Mo??emy pierwsze ciasto upiec w jednej blaszce, a ??????te w drugiej i przekroiÄ? to ciasto kt??re wyro??nie wiÄ?ksze. Gdy ciasta siÄ? studzÄ?, rozpuszczamy w p???? szklanki wrzÄ?tku galaretkÄ? zielonÄ?,i tak samo galaretkÄ? czerwonÄ?, ka??dÄ? w oddzielnej szklance, (ja jednÄ? galaretkÄ? wstawiam do zamra??ali a drugÄ? do lod??wki, by przyspieszyÄ? sobie zrobienie ciasta). Ubijamy 250 ml ??mietanki tortowej, dolewamy pod koniec przestudzonÄ? ale p??ynnÄ? galaretkÄ?, wyk??adamy na pierwsze ciasto, przykrywamy ciastem ??????tym. To samo robimy z pozosta??Ä? ??mietankÄ? i drugÄ? galaretkÄ?, wyk??adamy na ciasto i przykrywamy ostatnim ciastem. Do lod??wki i...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się