Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Gulasz z łopatką wieprzową i kiełbasą

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

??opatka wieprzowa, 350 g

kie??basa, 150 g

cabula, 2 szt.

czosnek, 4 zÄ?bki

olej, do sma??enia

??mietana, 125 ml

Bu??ka tarta, 2 ??y??ki

ostra papryka, pieprz, s??l

 

 

Przygotowanie

 

?opatkÄ? myjemy, kroimy w kostkÄ?, mieszamy ze zmia??d??onym czosnkiem, opr??szamy miÄ?so solÄ?, paprykÄ? i obsma??amy.

Do zrumienionego miÄ?sa dodajemy posiekanÄ? cebulÄ?, podlewamy ca??o??Ä? wodÄ? i dusimy na niewielkim ogniu 50 min.

Do miÄ?kkiego miÄ?sa dodajemy pokrojonÄ? w plastry kie??basÄ? oraz ??mietanÄ? wymieszanÄ? z bu??kÄ? tartÄ?. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze chwilkÄ?.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.