Ciri 30 Napisano 9 Listopad 2014 Sk??adniki ??opatka wieprzowa, 350 g kie??basa, 150 g cabula, 2 szt. czosnek, 4 zÄ?bki olej, do sma??enia ??mietana, 125 ml Bu??ka tarta, 2 ??y??ki ostra papryka, pieprz, s??l Przygotowanie ?opatkÄ? myjemy, kroimy w kostkÄ?, mieszamy ze zmia??d??onym czosnkiem, opr??szamy miÄ?so solÄ?, paprykÄ? i obsma??amy. Do zrumienionego miÄ?sa dodajemy posiekanÄ? cebulÄ?, podlewamy ca??o??Ä? wodÄ? i dusimy na niewielkim ogniu 50 min. Do miÄ?kkiego miÄ?sa dodajemy pokrojonÄ? w plastry kie??basÄ? oraz ??mietanÄ? wymieszanÄ? z bu??kÄ? tartÄ?. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze chwilkÄ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach