Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sk??adniki

 

biszkopt : 3 jajka

4 ??y??ki cukru

4 ??y??ki mÄ?ki pszennej

1 ??y??eczka proszku do pieczenia

bita ??mietana: 250 ml ??mietanki tortowej 36 %

galaretka truskawkowa

masa jab??kowa: 5 ??rednich jab??ek

galaretka truskawkowa

 

 

Robimy biszkopt ubijamy na sztywno bia??ka z cukrem dodajemy ??????tka, mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy biszkopt na blaszkÄ? wysmarowanÄ? t??uszczem i obsypanÄ? bu??kÄ? tartÄ?. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach.

UpieczonÄ? roladÄ? wyk??adamy na ??ciereczkÄ? obsypanÄ? cukrem pudrem i delikatnie zwijamy razem ze ??ciereczkÄ?.

JednÄ? galaretkÄ? rozpuszczamy w szklance wrzÄ?tku. odstawiamy do wystygniÄ?cia.

Jab??ka obieramy, ??cieramy na tarce, sma??ymy w garnku podlewajÄ?c 3 ??y??ki wody. Jak sÄ? ju?? usma??one wsypujemy galaretkÄ? i mieszamy do rozpuszczenia, zostawiamy by wystyg??y, ja takie lekko wystudzone wstawi??am do lod??wki by szybciej wystyg??y.

Jak galaretka jest ch??odna ale p??ynna, ubijamy ??mietankÄ? na sztywno. Do ubitej ??mietanki wlewamy galaretkÄ? i nadal chwilkÄ? ubijamy.

MasÄ? wyk??adamy na rozwiniÄ?tÄ? roladÄ? i zostawiamy by zastyg??a.

Gdy jab??ka sÄ? ch??odne wyk??adamy je na bitÄ? ??mietanÄ? i delikatnie zwijamy roladÄ?.

Wk??adamy do lod??wki by dobrze zastyg??a masa.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.