Ciri 30 Napisano 9 Listopad 2014 Sk??adniki biszkopt : 3 jajka 4 ??y??ki cukru 4 ??y??ki mÄ?ki pszennej 1 ??y??eczka proszku do pieczenia bita ??mietana: 250 ml ??mietanki tortowej 36 % galaretka truskawkowa masa jab??kowa: 5 ??rednich jab??ek galaretka truskawkowa Robimy biszkopt ubijamy na sztywno bia??ka z cukrem dodajemy ??????tka, mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy biszkopt na blaszkÄ? wysmarowanÄ? t??uszczem i obsypanÄ? bu??kÄ? tartÄ?. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach. UpieczonÄ? roladÄ? wyk??adamy na ??ciereczkÄ? obsypanÄ? cukrem pudrem i delikatnie zwijamy razem ze ??ciereczkÄ?. JednÄ? galaretkÄ? rozpuszczamy w szklance wrzÄ?tku. odstawiamy do wystygniÄ?cia. Jab??ka obieramy, ??cieramy na tarce, sma??ymy w garnku podlewajÄ?c 3 ??y??ki wody. Jak sÄ? ju?? usma??one wsypujemy galaretkÄ? i mieszamy do rozpuszczenia, zostawiamy by wystyg??y, ja takie lekko wystudzone wstawi??am do lod??wki by szybciej wystyg??y. Jak galaretka jest ch??odna ale p??ynna, ubijamy ??mietankÄ? na sztywno. Do ubitej ??mietanki wlewamy galaretkÄ? i nadal chwilkÄ? ubijamy. MasÄ? wyk??adamy na rozwiniÄ?tÄ? roladÄ? i zostawiamy by zastyg??a. Gdy jab??ka sÄ? ch??odne wyk??adamy je na bitÄ? ??mietanÄ? i delikatnie zwijamy roladÄ?. Wk??adamy do lod??wki by dobrze zastyg??a masa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach