Ciri Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Sk??adniki 3 szklanki mÄ?ki pszennej tortowej 200 g mas??a 3/4 szklanki ??mietany 18 % 2 ??????tka 1 cukier waniliowy 16 g masa: 500 ml mleka 100 g mas??a 2 ??y??ki mÄ?ki pszennej 2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej 2 jajka p???? szklanki cukru zwyk??ego 2 opakowania cukru waniliowego po 16 g ka??dy Przygotowanie MÄ?kÄ? siekamy z mas??em, dodajemy ??????tka i ??mietanÄ? oraz cukier waniliowy, lekko zagniatamy na elastyczne ciasto. Je??eli ??mietana jest rzadka musimy dodaÄ? trochÄ? wiÄ?cej mÄ?ki. Ciasto dzielimy na cztery czÄ???ci, ka??dÄ? wa??kujemy na prostokÄ?t i pieczemy oddzielnie w du??ej blaszce wysmarowanej t??uszczem i obsypanej mÄ?kÄ?. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. W po??owie szklanki mleka mieszamy obie mÄ?ki, cukry oraz jajka na g??adkÄ? masÄ?, resztÄ? mleka gotujemy. Do gotujÄ?cego siÄ? mleka wlewamy masÄ? i mieszamy do uzyskania budyniu. Jeszcze gorÄ?cy budy?? ucieramy z mas??em i przek??adamy upieczone wcze??niej placki. Zostawiamy do wystygniÄ?cia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się