Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sk??adniki

 

biszkopt: 5 jaj,10 dkg cukru kryszta??u,10 dkg maki pszennej,1 ??y??eczka proszku do pieczenia,szczypta soli,cukier waniliowy

3 bite smietany "??nie??ka",3 szkl mleka, galaretki :4 cytrynowe ,1 zielona ,1 pomara??czowa

 

 

Przygotowanie

Mleko sch??odzi w lod??wce ,3 cytrynowe galaretki rozpuscic w 3 szklankach wody(wszystkie razem),pozosta??e galaretki rozpuscic osobno ka??dÄ? w 1,5 szklanki wody.

Upiec biszkopt:Ubic bia??ka ze szczyptÄ? soli (sch??odzic wcze??niej bia??ka15 min w lod??wce biszkopt bÄ?dzie bardziej puszysty) dodac cukier, z????tka , makÄ? po??aczonÄ? wczesniej z proszkiem do pieczenia na ko??cu cukier waniliowy, wymieszac delikatnie ??yzkÄ? ,wy??ozyc na du??Ä? blaszkÄ? i piec 20 min w 180 stopni.

Po upieczeniu zaczekac a?? biszkopt wystygnie .Gdy 3 cytrynowe galaretki zacznÄ? delikatnie tÄ???ec (ma byc delikatnie gesta konsystencja mo??na ubijac bite ??mietany na koniec dodac galaretki cytrynowe,po??aczyc sk??adniki i na chwilÄ? odstawic .ResztÄ? zastygnietrych na twardo galaretek pokroic w kostkÄ? i dodac do bitej smietany.Ca??o??c masy wy??o??yc na biszkopt wstawic do lod??wki najlepiej na noc i nastÄ?pnego dnia mo??na zajadac .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.