Ciri Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Sk??adniki biszkopt: 5 jaj,10 dkg cukru kryszta??u,10 dkg maki pszennej,1 ??y??eczka proszku do pieczenia,szczypta soli,cukier waniliowy 3 bite smietany "??nie??ka",3 szkl mleka, galaretki :4 cytrynowe ,1 zielona ,1 pomara??czowa Przygotowanie Mleko sch??odzi w lod??wce ,3 cytrynowe galaretki rozpuscic w 3 szklankach wody(wszystkie razem),pozosta??e galaretki rozpuscic osobno ka??dÄ? w 1,5 szklanki wody. Upiec biszkopt:Ubic bia??ka ze szczyptÄ? soli (sch??odzic wcze??niej bia??ka15 min w lod??wce biszkopt bÄ?dzie bardziej puszysty) dodac cukier, z????tka , makÄ? po??aczonÄ? wczesniej z proszkiem do pieczenia na ko??cu cukier waniliowy, wymieszac delikatnie ??yzkÄ? ,wy??ozyc na du??Ä? blaszkÄ? i piec 20 min w 180 stopni. Po upieczeniu zaczekac a?? biszkopt wystygnie .Gdy 3 cytrynowe galaretki zacznÄ? delikatnie tÄ???ec (ma byc delikatnie gesta konsystencja mo??na ubijac bite ??mietany na koniec dodac galaretki cytrynowe,po??aczyc sk??adniki i na chwilÄ? odstawic .ResztÄ? zastygnietrych na twardo galaretek pokroic w kostkÄ? i dodac do bitej smietany.Ca??o??c masy wy??o??yc na biszkopt wstawic do lod??wki najlepiej na noc i nastÄ?pnego dnia mo??na zajadac .
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się