Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sk??adniki

 

MARGARYNA LUB MAS?O, 20 dkg + 1 ??y??ka

cukier puder, 20 dkg

mÄ?ka, 23 dkg

cukier wanilinowy, 1 szt.

proszek do pieczenia, 2 ??y??eczki

czekolada (mogÄ? byÄ? ozdoby czekoladowe), 6 dkg

jajka, 4 szt.

 

 

Przygotowanie

MiÄ?kkÄ? margarynÄ? i cukry ubiÄ? mikserem na puch. DodawaÄ? po jednym jajku, nie przestajÄ?c miksowaÄ?. Gdy masa bÄ?dzie puszysta, dodaÄ? mÄ?kÄ? wymieszanÄ? z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma byÄ? gÄ?ste. CzekoladÄ? lub ozdoby pokruszyÄ? i wraz z ??y??kÄ? t??uszczu roztopiÄ? na parze. Z masy odjÄ?Ä? 1/3 i dodaÄ? do tego stopionÄ?, ciep??Ä? czekoladÄ?. Dok??adnie wymieszaÄ?. Do papilotek nak??adaÄ? ciasto jasne i ciemne w proporcji 2 do 1. Piec 15-20 minut w temp. 140 stopni, termoobieg. Babeczki wychodzÄ? delikatne i puszyste z chrupiÄ?cÄ? skorupkÄ?. Smacznego. :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.