Ciri 30 Napisano 15 Listopad 2014 Sk??adniki MARGARYNA LUB MAS?O, 20 dkg + 1 ??y??ka cukier puder, 20 dkg mÄ?ka, 23 dkg cukier wanilinowy, 1 szt. proszek do pieczenia, 2 ??y??eczki czekolada (mogÄ? byÄ? ozdoby czekoladowe), 6 dkg jajka, 4 szt. Przygotowanie MiÄ?kkÄ? margarynÄ? i cukry ubiÄ? mikserem na puch. DodawaÄ? po jednym jajku, nie przestajÄ?c miksowaÄ?. Gdy masa bÄ?dzie puszysta, dodaÄ? mÄ?kÄ? wymieszanÄ? z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma byÄ? gÄ?ste. CzekoladÄ? lub ozdoby pokruszyÄ? i wraz z ??y??kÄ? t??uszczu roztopiÄ? na parze. Z masy odjÄ?Ä? 1/3 i dodaÄ? do tego stopionÄ?, ciep??Ä? czekoladÄ?. Dok??adnie wymieszaÄ?. Do papilotek nak??adaÄ? ciasto jasne i ciemne w proporcji 2 do 1. Piec 15-20 minut w temp. 140 stopni, termoobieg. Babeczki wychodzÄ? delikatne i puszyste z chrupiÄ?cÄ? skorupkÄ?. Smacznego. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach