Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Kurczak na ostro

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki:

 

1 ca??y du??y kurczak

2 szklanki ry??u

4 ma??e cebule

1 strÄ?k czerwonej papryki

2 papryczki chili

2-3 ??y??ki koncentratu pomidorowego

1/2 litra bulionu

6 ??y??ek oleju

s??l, pieprz

ostra papryka w proszku

??wie??e zio??a

oliwa do sma??enia

 

Spos??b przygotowania:

1. MiÄ?so podzieliÄ? na tyle czÄ???ci, ile jest os??b. Oczy??ciÄ?, usunÄ?Ä? najgrubsze ko??ci, umyÄ?, osuszyÄ?, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem i mielonÄ? paprykÄ?. Obsma??yÄ? ka??dÄ? czÄ???Ä? z obu stron na oleju. Prze??o??yÄ? do rondla, odstawiÄ? w ciep??e miejsce.

2. CebulÄ? posiekaÄ? i zeszkliÄ?, prze??o??yÄ? do naczynia z kurczakiem. PaprykÄ? i jednÄ? papryczkÄ? chili umyÄ?, oczy??ciÄ?, pokroiÄ?. Sma??yÄ? chwilÄ? na reszcie oleju, dodaÄ? koncentrat pomidorowy, wymieszaÄ?. DusiÄ? chwilÄ? razem, prze??o??yÄ? do kurczaka.

3. ZalaÄ? bulionem i wstawiÄ? do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec oko??o 40 minut. Pozosta??Ä? papryczkÄ? chili umyÄ? i pokroiÄ? w cieniutkie krÄ???ki. MiÄ?so wy??o??yÄ? na p????misek, udekorowaÄ? zio??ami i krÄ???kami papryczki chili.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

    • 1 Posts
    • 103 Views
    • 1 Posts
    • 273 Views
    • 3 Posts
    • 326 Views

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.