Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

syrop cukrowy: 75 ml

gorzka czekolada: 10 dag

mÄ?ka: 25 dag

??????tko: 2

czekolada o smaku kawowym: 10 dag

pistacje: 3 dag

cukier puder: 1 ??y??ka

mas??o: 10 dag

mas??o i mÄ?ka do foremek

mandarynka: 3

likier pomara??czowy: 2-3 ??y??ki

cukier: 10 dag

jajko: 3

 

etapy przygotowania

PrzygotowaÄ? 6 foremek ??aroodpornych o poj. 150-200 ml. Ka??dÄ? grubo posmarowaÄ? mas??em i opr??szyÄ? mÄ?kÄ?, odstawiÄ? w ch??odne miejsce. Obie czekolady posiekaÄ? i razem z mas??em stopiÄ? w gorÄ?cej kÄ?pieli wodnej. OdstawiÄ? do wystudzenia.

Jajka i ??????tka ucieraÄ? z cukrem 4-5 minut w gorÄ?cej kÄ?pieli wodnej, a?? masa bÄ?dzie puszysta i jasnokremowa. NastÄ?pnie porcjami dodawaÄ? masÄ? czekolado-wÄ? i przesianÄ? mÄ?kÄ?. WymieszaÄ?, na??o??yÄ? do foremek. Sch??adzaÄ? godzinÄ?. Mandarynki obraÄ?, pokroiÄ? w plasterki, skropiÄ? likierem wymieszanym z syropem cukrowym. W??o??yÄ? na 1-2 godziny do lod??wki. Sch??odzony pudding wstawiÄ? do piekarnika rozgrzanego do 200Â?C. Piec 12-15 minut. Deser sch??adzaÄ? w foremkach 2 minuty, potem wy??o??yÄ? na talerzyki. Ob??o??yÄ? plasterkami mandarynek i udekorowaÄ? cukrowymi pere??kami. Przed podaniem opr??szyÄ? cukrem pudrem.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.