Ciri Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 syrop cukrowy: 75 ml gorzka czekolada: 10 dag mÄ?ka: 25 dag ??????tko: 2 czekolada o smaku kawowym: 10 dag pistacje: 3 dag cukier puder: 1 ??y??ka mas??o: 10 dag mas??o i mÄ?ka do foremek mandarynka: 3 likier pomara??czowy: 2-3 ??y??ki cukier: 10 dag jajko: 3 etapy przygotowania PrzygotowaÄ? 6 foremek ??aroodpornych o poj. 150-200 ml. Ka??dÄ? grubo posmarowaÄ? mas??em i opr??szyÄ? mÄ?kÄ?, odstawiÄ? w ch??odne miejsce. Obie czekolady posiekaÄ? i razem z mas??em stopiÄ? w gorÄ?cej kÄ?pieli wodnej. OdstawiÄ? do wystudzenia. Jajka i ??????tka ucieraÄ? z cukrem 4-5 minut w gorÄ?cej kÄ?pieli wodnej, a?? masa bÄ?dzie puszysta i jasnokremowa. NastÄ?pnie porcjami dodawaÄ? masÄ? czekolado-wÄ? i przesianÄ? mÄ?kÄ?. WymieszaÄ?, na??o??yÄ? do foremek. Sch??adzaÄ? godzinÄ?. Mandarynki obraÄ?, pokroiÄ? w plasterki, skropiÄ? likierem wymieszanym z syropem cukrowym. W??o??yÄ? na 1-2 godziny do lod??wki. Sch??odzony pudding wstawiÄ? do piekarnika rozgrzanego do 200Â?C. Piec 12-15 minut. Deser sch??adzaÄ? w foremkach 2 minuty, potem wy??o??yÄ? na talerzyki. Ob??o??yÄ? plasterkami mandarynek i udekorowaÄ? cukrowymi pere??kami. Przed podaniem opr??szyÄ? cukrem pudrem.
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się