EX DS Team gibson1965 Opublikowano 13 Marca 2015 EX DS Team Opublikowano 13 Marca 2015 Kamie??ska Anna Notatnik 1965 - 1972 Opis: "Notatnik" jest ksiazka samoistna; nie jest ani komentarzem do poezji Anny Kamienskiej, ani do jej prozy. Nie wymaga prezentacji na tle jej dorobku pisarskiego. Mozna go czytac nie znajac w og??le tw??rczosci Kamienskiej; moze byc tez pierwsza okazja do kontaktu z ta tw??rczoscia. "Notatnik" mozna czytac, a raczej warto czytac tak, jak czyta sie zbiory aforyzm??w, zlotych mysli, i wyznan pisarzy i myslicieli. Jest on zapisem rozmyslan o ekstremalnych doswiadczeniach ludzkich. Jest madra, piekna ksiazka o Wierze, Milosci, B??lu i Smierci, o potrzebie codziennego zaczynania od poczatku, codziennego zdobywania sie na akceptacje zycia. "Swiat zalsnil jak po potopie. (...) Moze te dlugie lata zamkniecia sie na sprawy metafizyczne byly potrzebne, abym mogla przezyc to olsnienie, to wielkie obudzenie i otwarcie sie uczucia i umyslu? Schylilam sie, aby zaczerpnac cos ze swej odrzuconej dzieciecej wiary. Wiec ona tkwila we mnie gdzies gleboko, skoro natychmiast odnalazlam w sobie jej zr??dlo. (...) Dotknelam poprzez czas tej siebie, trzynastoletniej czy dwunastoletniej, kt??ra kleczala w drewnianym kosci??lku na Bronowicach, wzielam od niej - jej wiare, kt??ra ona w glebi serca dla mnie przechowala. Czekala na mnie. Wzielam od niej tez caly zapas milosci jeszcze nie rozdanej, pelnej". [W drodze, 1988] Okladka/Screeny: Opis uploadu: wielkosc calosci: 189 MBczas trwania : 14h 08m 21s bit rate: 32kbps rodzaj kompresji: rar zawartosc uploadu: mp3 wersja jezykowa: PL czyta: Antonina Gordon-G??recka BRAK DANYCH NAPRAWCZYCH Download: This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się Haslo: BRAK HASLA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi