Manga 90 Napisano 8 Luty 2009 Asturyjska zupa czosnkowa 1/2 szklanki oliwy, 2 ??y??ki drobno siekanego czosnku, 2 ??y??ki drobno pokruszonego chleba, 1 ??y??ka sproszkowanej papryki, 1/4 ??y??eczki cayenne lub ostrej papryki, 2 lekko ubite jaja, 1 ??y??ka drobno posiekanej naÄ? pietruszki, 1 ??y??eczka soli W garnku zagrzaÄ? na ma??ym ogniu oliwÄ? i sma??yÄ? czosnek przez 2-3 min., a?? bÄ?dzie miÄ?kki i przezroczysty. WciÄ??? mieszajÄ?c, dodaÄ? chleb i lekko przyrumieniÄ?, uwa??ajÄ?c, aby siÄ? nie przypali??. WrzuciÄ? paprykÄ?, cayenne, nadal mieszajÄ?c dolaÄ? 1,5 l wody, osoliÄ? i gotowaÄ? na s??abym ogniu bez przykrycia przez p???? godziny. DodaÄ? ubite jaja, wymieszaÄ? i podgrzewaÄ? jeszcze przez chwilÄ?. Uwa??aÄ?, aby zupa siÄ? nie zagotowa??a. PrzyprawiÄ? do smaku ostrÄ? paprykÄ?. Zupa powinna byÄ? bardzo pikantna. Ka??dÄ? porcjÄ? zupy posypaÄ? zielonÄ? pietruszkÄ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach