Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Asturyjska zupa czosnkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Asturyjska zupa czosnkowa

 

1/2 szklanki oliwy,

2 ??y??ki drobno siekanego czosnku,

2 ??y??ki drobno pokruszonego chleba,

1 ??y??ka sproszkowanej papryki,

1/4 ??y??eczki cayenne lub ostrej papryki,

2 lekko ubite jaja,

1 ??y??ka drobno posiekanej

naÄ? pietruszki,

1 ??y??eczka soli

 

W garnku zagrzaÄ? na ma??ym ogniu oliwÄ? i sma??yÄ? czosnek przez 2-3 min., a?? bÄ?dzie miÄ?kki i przezroczysty. WciÄ??? mieszajÄ?c, dodaÄ? chleb i lekko przyrumieniÄ?, uwa??ajÄ?c, aby siÄ? nie przypali??. WrzuciÄ? paprykÄ?, cayenne, nadal mieszajÄ?c dolaÄ? 1,5 l wody, osoliÄ? i gotowaÄ? na s??abym ogniu bez przykrycia przez p???? godziny. DodaÄ? ubite jaja, wymieszaÄ? i podgrzewaÄ? jeszcze przez chwilÄ?. Uwa??aÄ?, aby zupa siÄ? nie zagotowa??a. PrzyprawiÄ? do smaku ostrÄ? paprykÄ?. Zupa powinna byÄ? bardzo pikantna. Ka??dÄ? porcjÄ? zupy posypaÄ? zielonÄ? pietruszkÄ?.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.