Manga Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Barszcz ?? la ukrai??ski 15 dag burak??w 15 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka) 10 dag cebuli 15 dag pomidor??w ??wie??ych lub mro??onych 4 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa s??l Warzywa mieszane i buraki umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i zetrzeÄ? na tarce z du??ymi otworami. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, drobno pokrajaÄ?, razem z warzywami w??o??yÄ? do garnka z wrzÄ?cÄ? wodÄ? i ugotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. Pomidory umyÄ?. Mro??one od razu obraÄ?, ??wie??e sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ? i dopiero ??ciÄ?gnÄ?Ä? z nich sk??rkÄ?. PokrajaÄ? pomidory w cienkie czÄ?stki, kostkÄ? lub p????krÄ???ki, dodaÄ? do ugotowanej zupy razem z posiekanÄ? zieleninÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i ewentualnie sokiem cytrynowym. PodawaÄ? od razu, traktujÄ?c jÄ? jako danie warzywne. Mo??e ono stanowiÄ? kolacjÄ?, je??li do porcji zupy wkroimy jajko na twardo lub nieco gotowanego, duszonego czy pieczonego miÄ?sa. Barszcz bez tych dodatk??w podaje siÄ? na obiad. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.