Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Barszcz á la ukraiński

Rekomendowane odpowiedzi

Barszcz ?? la ukrai??ski

 

15 dag burak??w

15 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka)

10 dag cebuli

15 dag pomidor??w ??wie??ych lub mro??onych

4 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem

sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa

s??l

 

Warzywa mieszane i buraki umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i zetrzeÄ? na tarce z du??ymi otworami. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, drobno pokrajaÄ?, razem z warzywami w??o??yÄ? do garnka z wrzÄ?cÄ? wodÄ? i ugotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. Pomidory umyÄ?. Mro??one od razu obraÄ?, ??wie??e sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ? i dopiero ??ciÄ?gnÄ?Ä? z nich sk??rkÄ?. PokrajaÄ? pomidory w cienkie czÄ?stki, kostkÄ? lub p????krÄ???ki, dodaÄ? do ugotowanej zupy razem z posiekanÄ? zieleninÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i ewentualnie sokiem cytrynowym. PodawaÄ? od razu, traktujÄ?c jÄ? jako danie warzywne. Mo??e ono stanowiÄ? kolacjÄ?, je??li do porcji zupy wkroimy jajko na twardo lub nieco gotowanego, duszonego czy pieczonego miÄ?sa. Barszcz bez tych dodatk??w podaje siÄ? na obiad.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.