Manga Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Barszcz burakowy czysty na rosole 50 dkg burak??w Ä?wik??owych cukier 50 dkg miÄ?sa wo??owego z ko??Ä?mi li??Ä? bobkowy 25 dkg w??oszczyzny pieprz 5 dkg cebuli ziele angielskie zakwas burakowy do smaku (czosnek) s??l Buraki oczy??ciÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, obraÄ?, zetrzeÄ?, zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, dodaÄ? kwasku cytrynowego, kilka razy zagotowaÄ?, odstawiÄ?. Gdy ostygnie, odcedziÄ?, odcisnÄ?Ä?. MiÄ?so i ko??ci op??ukaÄ?, zalaÄ? wodÄ?, posoliÄ?, ugotowaÄ? wywar, na dogotowaniu dodaÄ? oczyszczonÄ? w??oszczyznÄ? pokrajanÄ? na czÄ???ci, zrumienionÄ? na p??ycie cebulÄ?, przyprawy, wywar dogotowaÄ? i odcedziÄ?. Po??Ä?czyÄ? wywar z miÄ?sa i burak??w, dodaÄ? zakwas burakowy do smaku, s??l, cukier do smaku (i roztarty czosnek). PodawaÄ? na talerzach lub w fili??ankach. Przed wlaniem do fili??anek zebraÄ? z barszczu t??uszcz. Do barszczu na talerzu podaje siÄ? uszka z r????norodnym nadzieniem, fasolÄ? jasiek, per??owÄ? ugotowanÄ? osobna, ziemniaki. Do barszczu w fili??ankach podaje siÄ? r????nego rodzaju paszteciki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.