Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Barszcz burakowy czysty na rosole

Rekomendowane odpowiedzi

Barszcz burakowy czysty na rosole

 

50 dkg burak??w Ä?wik??owych

cukier

50 dkg miÄ?sa wo??owego z ko??Ä?mi

li??Ä? bobkowy

25 dkg w??oszczyzny

pieprz

5 dkg cebuli

ziele angielskie

zakwas burakowy do smaku

(czosnek)

s??l

 

Buraki oczy??ciÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, obraÄ?, zetrzeÄ?, zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, dodaÄ? kwasku cytrynowego, kilka razy zagotowaÄ?, odstawiÄ?. Gdy ostygnie, odcedziÄ?, odcisnÄ?Ä?. MiÄ?so i ko??ci op??ukaÄ?, zalaÄ? wodÄ?, posoliÄ?, ugotowaÄ? wywar, na dogotowaniu dodaÄ? oczyszczonÄ? w??oszczyznÄ? pokrajanÄ? na czÄ???ci, zrumienionÄ? na p??ycie cebulÄ?, przyprawy, wywar dogotowaÄ? i odcedziÄ?. Po??Ä?czyÄ? wywar z miÄ?sa i burak??w, dodaÄ? zakwas burakowy do smaku, s??l, cukier do smaku (i roztarty czosnek). PodawaÄ? na talerzach lub w fili??ankach. Przed wlaniem do fili??anek zebraÄ? z barszczu t??uszcz. Do barszczu na talerzu podaje siÄ? uszka z r????norodnym nadzieniem, fasolÄ? jasiek, per??owÄ? ugotowanÄ? osobna, ziemniaki. Do barszczu w fili??ankach podaje siÄ? r????nego rodzaju paszteciki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.