Manga 90 Napisano 8 Luty 2009 Barszcz burakowy czysty na rosole 50 dkg burak??w Ä?wik??owych cukier 50 dkg miÄ?sa wo??owego z ko??Ä?mi li??Ä? bobkowy 25 dkg w??oszczyzny pieprz 5 dkg cebuli ziele angielskie zakwas burakowy do smaku (czosnek) s??l Buraki oczy??ciÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, obraÄ?, zetrzeÄ?, zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, dodaÄ? kwasku cytrynowego, kilka razy zagotowaÄ?, odstawiÄ?. Gdy ostygnie, odcedziÄ?, odcisnÄ?Ä?. MiÄ?so i ko??ci op??ukaÄ?, zalaÄ? wodÄ?, posoliÄ?, ugotowaÄ? wywar, na dogotowaniu dodaÄ? oczyszczonÄ? w??oszczyznÄ? pokrajanÄ? na czÄ???ci, zrumienionÄ? na p??ycie cebulÄ?, przyprawy, wywar dogotowaÄ? i odcedziÄ?. Po??Ä?czyÄ? wywar z miÄ?sa i burak??w, dodaÄ? zakwas burakowy do smaku, s??l, cukier do smaku (i roztarty czosnek). PodawaÄ? na talerzach lub w fili??ankach. Przed wlaniem do fili??anek zebraÄ? z barszczu t??uszcz. Do barszczu na talerzu podaje siÄ? uszka z r????norodnym nadzieniem, fasolÄ? jasiek, per??owÄ? ugotowanÄ? osobna, ziemniaki. Do barszczu w fili??ankach podaje siÄ? r????nego rodzaju paszteciki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach