Skocz do zawartości

Barszcz czerwony


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Barszcz czerwony

 

30 dag burak??w (najlepiej Czerwona kula)

20 dag kwa??nych jab??ek

2 zÄ?bki czosnku

1 ut??uczony go??dzik

s??l

 

Buraki umyÄ? szczotkÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody, ugotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. OdcedziÄ?, nieco przestudziÄ?, obraÄ? i zetrzeÄ? na tarce z ma??ymi otworami. Jab??ka umyÄ?, obraÄ?, zetrzeÄ? na takiej samej tarce i razem z burakami zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. OsoliÄ?, zagotowaÄ? i utrzymywaÄ? w stanie wrzenia 2-3 min. DodaÄ? roztarty z solÄ? czosnek i ut??uczony go??dzik. PrzyprawiÄ? do smaku zwyk??Ä? solÄ? lub solÄ? czosnkowo-kminkowÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno. Taki barszczyk mo??na spo??ywaÄ? nie tylko na obiad, ale na drugie ??niadanie lub podwieczorek.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.