Manga 90 Napisano 8 Luty 2009 Barszcz czerwony 30 dag burak??w (najlepiej Czerwona kula) 20 dag kwa??nych jab??ek 2 zÄ?bki czosnku 1 ut??uczony go??dzik s??l Buraki umyÄ? szczotkÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody, ugotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. OdcedziÄ?, nieco przestudziÄ?, obraÄ? i zetrzeÄ? na tarce z ma??ymi otworami. Jab??ka umyÄ?, obraÄ?, zetrzeÄ? na takiej samej tarce i razem z burakami zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. OsoliÄ?, zagotowaÄ? i utrzymywaÄ? w stanie wrzenia 2-3 min. DodaÄ? roztarty z solÄ? czosnek i ut??uczony go??dzik. PrzyprawiÄ? do smaku zwyk??Ä? solÄ? lub solÄ? czosnkowo-kminkowÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno. Taki barszczyk mo??na spo??ywaÄ? nie tylko na obiad, ale na drugie ??niadanie lub podwieczorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach