Manga Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Budy?? litewski 5 dag grzyb??w suszonych, 25 dag kaszy manny, 5 dag t??uszczu, du??a cebula, 1,5 ??y??ki tartej bu??ki, 5 jaj, s??l i pieprz do smaku Grzyby ugotowaÄ? i drobno posiekaÄ?. Na wywarze grzybowym ugotowaÄ? kaszÄ?. Do pokrojonej i przesma??anej na t??uszczu cebuli dodaÄ? grzyby, zmieszaÄ? z przestudzonÄ? kaszÄ? mannÄ?, wbiÄ? 3 ??????tka, przyprawiÄ?, dodaÄ? trochÄ? tartej bu??ki. PianÄ? z trzech bia??ek ubiÄ?, ostro??nie wymieszaÄ? z masÄ?. DodaÄ? ugotowane na twardo i posiekane 2 jaja. FormÄ? budyniowÄ? lub fili??anki wysmarowaÄ? pozosta??ym t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, w??o??yÄ? do nich masÄ? i ugotowaÄ? na parze. PodawaÄ? z sosem ??mietanowym lub cebulowym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.