Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Budyń litewski

Rekomendowane odpowiedzi

Budy?? litewski

 

5 dag grzyb??w suszonych,

25 dag kaszy manny,

5 dag t??uszczu,

du??a cebula,

1,5 ??y??ki tartej bu??ki,

5 jaj,

s??l i pieprz do smaku

 

Grzyby ugotowaÄ? i drobno posiekaÄ?. Na wywarze grzybowym ugotowaÄ? kaszÄ?. Do pokrojonej i przesma??anej na t??uszczu cebuli dodaÄ? grzyby, zmieszaÄ? z przestudzonÄ? kaszÄ? mannÄ?, wbiÄ? 3 ??????tka, przyprawiÄ?, dodaÄ? trochÄ? tartej bu??ki. PianÄ? z trzech bia??ek ubiÄ?, ostro??nie wymieszaÄ? z masÄ?. DodaÄ? ugotowane na twardo i posiekane 2 jaja. FormÄ? budyniowÄ? lub fili??anki wysmarowaÄ? pozosta??ym t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, w??o??yÄ? do nich masÄ? i ugotowaÄ? na parze. PodawaÄ? z sosem ??mietanowym lub cebulowym.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.