Uplinker Motylek Opublikowano 9 Lutego 2009 Uplinker Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Karczek z grilla 0,5 kg karczku marynata; olej vegeta marynata do miÄ?sa s??l, pieprz, czosnak, ostra papryka Je??li nie masz czasu aby marynowaÄ? ca??Ä? noc,polecam s??l zmiÄ?kczajÄ?cÄ? wtedy wystarczy kilka godzinek karczek pokroiÄ? w plastry ka??dy rozbiÄ?. olej wlaÄ? do miski i dodaÄ? wszystkie sk??adniki.tak naprawde dodaje wszystko co mi wpadnie pod rÄ?ke wiÄ?c przyprawiaÄ?wedle gustu. plastry miÄ?sa w??o??yÄ?do marynaty i dobrze zamieszaÄ?tak aby ca??e miÄ?so pokry??o siÄ? marynatÄ?.najlepiej gdyby miÄ?sko le??a??o ca??Ä? noc w marynacie wtedy jest miÄ?ciutkie i soczyste ale je??li niema tylew czasu to tak jak napisa??am s??l zmiÄ?kczajÄ?ca Edytowane 9 Lutego 2009 przez Aro1002 Cytuj
Uplinker Motylek Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Uplinker Opublikowano 9 Lutego 2009 Szasz??yki z kurczaka 4 filety z kurczaka 5 ??y??ek sosu sojowego 1 cebula s??l pieprz ??y??ka posiekanej bazylii ??y??ka oregano sok z cytryny 1 ??y??ka papryki czerwonej 2 ??yki oliwy Filety kroimy w kostkÄ?,2 ??y??ki sosu sojowego,bazyliÄ? ,oregano ,oliwÄ?,s??l ,pieprz i paprykÄ? mieszamy razem.W tak powsta??y sos wrzucamy kawa??eczki kurczaka.Dobrze mieszamy,pozostawiamy w lod??wce na kilka godzin.NastÄ?pnie nabijamy kyrczaka na patyczki od szasz??yk??w i pieczemy.Pozosta??Ä? czÄ???Ä? sosu ,cebulkÄ? drobno posiekanÄ? mieszamy doprawiamy sokiem z cytryny.Ugrilowanego kurczaka maczamy w sosiku.Mo??na podawaÄ? z bak??a??anem i cukiniÄ? z grilla. Cytuj
Uplinker Motylek Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Uplinker Opublikowano 9 Lutego 2009 ??oso?? z grilla 1/2 kg ??oso?? 2 ??y??eczki mas??a 1 cytryna ??wie??a bazylia przyprawy do ryb ??ososia umyÄ? i posypaÄ? przyprawami do ryb, bazyliÄ? oraz skropiÄ? cytrynÄ? (1/2). WstawiÄ? do lod??wki na 3 godziny. NastÄ?pnie po??o??yÄ? na ??ososia mas??o - w kilku miejscach po p???? ??y??eczki do herbaty i tak przygotowanÄ? rybkÄ? w??o??yÄ? do rÄ?kawa. GrillowaÄ?. Cytuj
Uplinker Motylek Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Uplinker Opublikowano 9 Lutego 2009 Miodowe ??eberka z cukiniÄ? 1 ??y??ka musztardy 2 ??y??ki miodu 4 ??eberka wieprzowe s??l pieprz 2 cukinie 2 do??Ä? du??e pomidory 2 ??y??ki oliwy cytryna zÄ?bek czosnku MusztardÄ? utrzeÄ? z miodem. ??eberka natrzeÄ? z solÄ? i pieprzem, u??o??yÄ? na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracaÄ? i smarowaÄ? pastÄ? miodowo-musztardowÄ?. Cukinie przekroiÄ? na po????wki. Ka??dÄ? naciÄ?Ä? wzd??u?? 3 razy, u??o??yÄ? na folii aluminiowej. Pomidory pokroiÄ? w plasterki, u??o??yÄ? na cukiniach tak, aby powsta?? wachlarz. Czosnek przecisnÄ?Ä? przez praskÄ?. CytrynÄ? sparzyÄ?, otrzeÄ? ze sk??rki. Czosnek wymieszaÄ? z oliwÄ? i sk??rkÄ? cytrynowÄ?, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. PosmarowaÄ? wachlarzyki z cukinii, grillowaÄ? 10 minut. PodawaÄ? do ??eberek. Cytuj
Uplinker Motylek Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Uplinker Opublikowano 9 Lutego 2009 Warzywa z rusztu 25 dag pieczarek 1 szalotka 2-3 pomidory 1 por 1 ma??a papryka pÄ?czek natki 10 ??y??ek oliwy 1/2 ??y??eczki soli pieprz Oczy??ciÄ? i umyÄ? pieczarki, wiÄ?ksze przepo??owiÄ?. SzalotkÄ? pokroiÄ? na Ä?wiartki i oddzieliÄ? od siebie poszczeg??lne jej warstwy. Pomidory przekroiÄ? na po????wki. Por i paprykÄ? oczy??ciÄ?, pokroiÄ? na r??wne kawa??ki. NatkÄ? posiekaÄ? i wymieszaÄ? z oliwÄ?, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. Pieczarki, pomidory, szalotkÄ?, paprykÄ? oraz pora nadziewaÄ? na szpadki. PosmarowaÄ? oliwÄ? z natkÄ?, u??o??yÄ? na grillu. OpiekaÄ? obracajÄ?c co jaki?? czas i smarujÄ?c zio??owÄ? oliwÄ?. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.