EX DS Team gibson1965 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 EX DS Team Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Gretkowska Manuela Kabaret metafizyczny Opis: Kobieta o dw??ch lechtaczkach. Dziewica czekajaca na czlowieka-kangura, obdarzonego, tak jak torbacz, dwoma narzadami kopulacyjnymi. Znana z popisowego numeru - "orgazm stereo". Oto kr??tki rys gwiazdy tytulowego Kabaretu. Mezczyzna, mlody niemiecki poeta, bezpamietnie w niej zakochany. Przekonany, ze fizyczna anomalia czyni z kobiety prawdziwie wrazliwa na piekno sztuki. Jednak gloryfikacja i bezgraniczne uwielbienie, jakim darzy artystke, niczym nie r??znia go od pozostalch wielbicieli tlumnie przybywajacych na kazde sceniczne show. Pomimo konkurencji postanawia walczyc o prawo do Milosci. Przygladajac sie calosci powiesci, zwraca sie uwage na liczne, dosyc rozbudowane przypisy, swiadczace o ogromnej erudycji autorki. Dzieki nim dowiemy sie na przyklad, gdzie zobaczyc najlepiej zachowany szkielet dziewicy, ale r??wniez czym byla tzw. "sekta nieporuszenc??w". Ewidentnie obca jej jest obawa przed popadaniem w skrajnosci. Jednak ja osobiscie w prozie Gretkowskiej wyczuwam swego rodzaju strach przed trywialnoscia. U niej religia miesza sie z erotyka i anatomia, czesto nie wiadomo, dlaczego. Jakby usilnie starala sie prowokowac, choc trudno mi ulec owej prowokacji w momencie, gdy nie znajduje uzasadnienia dla takich czy innych ordynarnych dygresji. Lecz nie przecze, ze ten sam spos??b obrazowania, tylko bardziej sp??jny, w innym utworze moze byc bezcennym. Tymczasem u Gretkowskiej ma sie wrazenie chaosu - calkiem prawdopodobne, ze celowego i kontrolowanego... choc mnie osobiscie nieurzekajacego zupelnie. Okladka/Screeny: Opis uploadu: wielkosc calosci: 105 MBczas trwania : 02h 11m 04s bit rate: 128kbps rodzaj kompresji: rar zawartosc uploadu: mp3 wersja jezykowa: PL czyta: Olga Milaszewska BRAK DANYCH NAPRAWCZYCH Download: This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się HASLO: BRAK HASLA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi