Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Sałatka andyjska

Rekomendowane odpowiedzi

Sa??atka andyjska

 

1/2 kg szpinaku

1 obrana ??rednia cebula, pokrajana w plasterki

2 jaja na twardo posiekane

2 gruszki (w przepisie oryginalnym gruszki awokado)

sok z cytryny lub 2 ??y??ki octu (6 proc.) i 4 ??y??ki i wody

1/2 ??y??eczki cukru

 

1. Szpinak przebraÄ?, odciÄ?Ä? ogonki, wyp??ukaÄ? kilka razy w du??ej ilo??ci wody, dok??adnie osÄ?czyÄ? i osuszyÄ? w czystej ??ciereczce.

2. Dok??adnie rozdrobniÄ?, u??o??yÄ? w salaterce.

3. CebulÄ? rozdzieliÄ? na pier??cionki; dodaÄ? do szpinaku.

4. ObraÄ? gruszki, usunÄ?Ä? gniazdka nasienne, pokrajaÄ? w plasterki.

5. Gruszki, jaja w??o??yÄ? do salaterki, wszystko lekko wymieszaÄ?.

6. Do ma??ego s??oika (twist) wlaÄ? oliwÄ?, dodaÄ? czosnek, sok lub ocet z wodÄ?, doprawiÄ? solÄ?, pieprzem i cukrem, mocno wstrzÄ?saÄ?.

7. Sosem tym polaÄ? sa??atkÄ?, lekko wymieszaÄ?.

Proporcje dla 2-3 os??b

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.