EX DS Team gibson1965 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 EX DS Team Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Iwaszkiewicz Jaros??aw Podr????e do W??och Opis: Iwaszkiewicz zadedykowal te ksiazke Pawlowi Hertzowi, inicjatorowi tomu, w dedykacji zas pisal tak: â?žstaralem sie uniknac nudnej chronologii, choc jest to opis podr??zy przedsiebranych na przestrzeni przeszlo p??l wieku. Uwazam, ze bardziej zainteresuje czytelnika pewna nierozkawalkowana calosc (...); ujrzy on wtedy pewna jednosc moich podr??zy, tak jak one spajaja sie i przeplataja w moim wspomnieniu (...). Ten obraz calej masy skomplikowanych a r??znorodnych wspomnien, tak jak one istnieja we mnie, staralem sie odtworzyc w tej ksiazce. (...) Pisze tutaj tak samo o muzyce, malarstwie i architekturze, jak o poezji i prozie literackiej. Podr??ze te bowiem byly rozwinieciem i odbiciem calej mojej indywidualnosci. (...) Nie ulega watpliwosci, ze to, co tu napisalem, w pewnym stopniu pokazuje moja droge, nauki i przypadki doswiadczenia, kt??re nadaja znaczenie spowiedzi czy intymnego dziennika temu, co mialo byc obiektywnym opisem zewnetrznosciâ?.Tom, kt??ry po trosze jest esejem, po trosze pamietnikiem peregrynacji po Wloszech, po trosze wreszcie dziennikiem intymnym Jaroslawa Iwaszkiewicza, wznowiony po latach przybiera nowa forme. Starannie dobrany material ilustracyjny przydaje ksiazce intymny charakter opowiesci nie tylko o kraju, ale tez o ludziach bliskich autorowi. Okladka/Screeny: Opis uploadu: Wielkosc calosci: 139 MB Czas: 10h 10m 00s Bit rate: 32kbps Rodzaj kompresji: .rar Zawartosc uploadu: plik .mp3 Wersja jezykowa: polska Czyta: Aleksander Bardini BRAK DANYCH NAPRAWCZYCH Download: This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się HASLO: BRAK HASLA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi