Motylek 5054 Napisano 10 Luty 2009 Pasztet 1/2 kg boczku 1/2 kg wo??owiny 1/2 kg ??opatki 30 dag wÄ?tr??bki drobiowej 5 jaj 5 grzybk??w suszonych 2 bu??ki kajzerki pieprz s??l majeranek MiÄ?so kroiÄ? w kostkÄ? i zalewaÄ? wodÄ?. GotowaÄ? do miÄ?kko??ci. OdstawiÄ? do wystygniÄ?cia. MiÄ?so dwukrotnie mieliÄ?. DodaÄ? bu??ki namoczone w wywarze powsta??ym podczas gotowania. Wywaru nie wylewaÄ?. MieliÄ? z miÄ?sem grzyby uprzednio namoczone. Do przekrÄ?conego miÄ?sa dodaÄ? jaja, przyprawy i porzÄ?dnie wyrobiÄ?. Pasztet k??a??Ä? do foremek wysmarowanych mas??em i wysypanych bu??kÄ? tartÄ?. Mo??na te?? masÄ? wy??o??yÄ? na papierze do pieczenia. Piecz dwie godziny w 200 stopniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach