Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Ciasto z kapusty nadziewane rybami

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto z kapusty nadziewane rybami

 

 

1 kapusta peki??ska

250 g filetu z lina

250 g filetu z pstrÄ?ga

250 g filetu z ??ososia norweskiego

1 pÄ?czek szczypiorku

125 g mas??a

2 ??y??ki soli gruboziarnistej

s??l i pieprz do smaku

cytryna

 

Jak to zrobiÄ?:

1. Wytnij g??Ä?b z kapusty, ??eby oddzieliÄ? li??cie. Umyj dok??adnie ka??dy z nich.

2. Zagotuj w garnku 3 litry wody z 2 ??y??kami gruboziarnistej soli. Pojedynczo wrzucaj po kilka li??ci do wody. Chodzi o to, ??eby odrobinÄ? zmiÄ?k??y we wrzÄ?tku, ale ??eby siÄ? nie rozgotowa??y.

3. Wyjmuj li??cie pojedynczo i od razu hartuj je w misce z zimnÄ? wodÄ? z lodem. DziÄ?ki temu bÄ?dÄ? miÄ?kkie ale jednocze??nie jÄ?drne. Ka??dy li??Ä? osusz ??ciereczkÄ?.

4. Rozpu??Ä? mas??o w garnuszku.

5. Prze?????? wszystkie filety ryb do zamra??alnika na 5 minut.

6. Wy?????? li??Ä?mi kapusty jeden z pojemnik??w parowara. Li??cie powinny na siebie zachodziÄ? i wystawaÄ? poza brzegi naczynia, ??eby mo??na by??o potem je zawinÄ?Ä? je do ??rodka. Posmaruj li??cie rozpuszczonym mas??em za pomocÄ? pÄ?dzelka. Posyp solÄ? i pieprzem.

7. Pokr??j lina i pstrÄ?ga w kosteczkÄ?.

8. Filet z ??ososia pokr??j na cieniutkie plasterki.

9. Posiekaj szczypiorek.

10. Plasterkami ??ososia wy?????? dno pojemnika z kapustÄ?, plasterki ryby powinny na siebie zachodziÄ?. Posmaruj je mas??em. Pos??l, posyp pieprzem i szczypiorkiem.

11. Posyp ??ososia kawa??kami lina i pstrÄ?ga.

12. U?????? po kolei nastÄ?pne warstwy w kolejno??ci: ??oso?? smarowany mas??em, s??l, pieprz, szczypiorek, kawa??ki lina i pstrÄ?ga, zn??w ??oso?? itd.) a?? do wyczerpania sk??adnik??w. Na wierzchu powinien znale??Ä? siÄ? ??oso??. UgnieÄ? wszystko wnÄ?trzem d??oni.

13. Zawi?? wystajÄ?ce li??cie kapusty, ??eby przykryÄ? nadzienie. Je??li trzeba po?????? kilka li??ci na wierzch.

14. Gotuj na parze ok. 25 min.

15. Wyjmij ca??o??Ä? z foremki i pokr??j na 6 czÄ???ci na desce do krojenia. Roz?????? na talerze, i serwuj gorÄ?ce z cytrynÄ? i odrobinÄ? mas??a.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

    • 1 Posts
    • 242 Views
    • 2 Posts
    • 281 Views

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.