Manga 90 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Share Opublikowano 10 Lutego 2009 Ciasto z kapusty nadziewane rybami 1 kapusta peki??ska 250 g filetu z lina 250 g filetu z pstrÄ?ga 250 g filetu z ??ososia norweskiego 1 pÄ?czek szczypiorku 125 g mas??a 2 ??y??ki soli gruboziarnistej s??l i pieprz do smaku cytryna Jak to zrobiÄ?: 1. Wytnij g??Ä?b z kapusty, ??eby oddzieliÄ? li??cie. Umyj dok??adnie ka??dy z nich. 2. Zagotuj w garnku 3 litry wody z 2 ??y??kami gruboziarnistej soli. Pojedynczo wrzucaj po kilka li??ci do wody. Chodzi o to, ??eby odrobinÄ? zmiÄ?k??y we wrzÄ?tku, ale ??eby siÄ? nie rozgotowa??y. 3. Wyjmuj li??cie pojedynczo i od razu hartuj je w misce z zimnÄ? wodÄ? z lodem. DziÄ?ki temu bÄ?dÄ? miÄ?kkie ale jednocze??nie jÄ?drne. Ka??dy li??Ä? osusz ??ciereczkÄ?. 4. Rozpu??Ä? mas??o w garnuszku. 5. Prze?????? wszystkie filety ryb do zamra??alnika na 5 minut. 6. Wy?????? li??Ä?mi kapusty jeden z pojemnik??w parowara. Li??cie powinny na siebie zachodziÄ? i wystawaÄ? poza brzegi naczynia, ??eby mo??na by??o potem je zawinÄ?Ä? je do ??rodka. Posmaruj li??cie rozpuszczonym mas??em za pomocÄ? pÄ?dzelka. Posyp solÄ? i pieprzem. 7. Pokr??j lina i pstrÄ?ga w kosteczkÄ?. 8. Filet z ??ososia pokr??j na cieniutkie plasterki. 9. Posiekaj szczypiorek. 10. Plasterkami ??ososia wy?????? dno pojemnika z kapustÄ?, plasterki ryby powinny na siebie zachodziÄ?. Posmaruj je mas??em. Pos??l, posyp pieprzem i szczypiorkiem. 11. Posyp ??ososia kawa??kami lina i pstrÄ?ga. 12. U?????? po kolei nastÄ?pne warstwy w kolejno??ci: ??oso?? smarowany mas??em, s??l, pieprz, szczypiorek, kawa??ki lina i pstrÄ?ga, zn??w ??oso?? itd.) a?? do wyczerpania sk??adnik??w. Na wierzchu powinien znale??Ä? siÄ? ??oso??. UgnieÄ? wszystko wnÄ?trzem d??oni. 13. Zawi?? wystajÄ?ce li??cie kapusty, ??eby przykryÄ? nadzienie. Je??li trzeba po?????? kilka li??ci na wierzch. 14. Gotuj na parze ok. 25 min. 15. Wyjmij ca??o??Ä? z foremki i pokr??j na 6 czÄ???ci na desce do krojenia. Roz?????? na talerze, i serwuj gorÄ?ce z cytrynÄ? i odrobinÄ? mas??a. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.