Manga 90 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Share Opublikowano 10 Lutego 2009 Ciasto z tu??czyka 4 ??y??ki czerwonego wina 4 ??y??ki oliwy 1 cebula 1 zÄ?bek czosnku 4 ga??Ä?zki pietruszki 4 ga??Ä?zki miÄ?ty 1 ma??y pÄ?czek kolendry 160 g tu??czyka w oleju na ciasto: 165 g mÄ?ki 1 ??y??ka kurkumy 1 ??y??ka curry s??l 9 g proszku do pieczenia 3 jajka 5 ??y??ek ??mietanki 36% margaryna do smarowania blaszki Jak to zrobiÄ?? 1. Najpierw przygotuj marynatÄ?: posiekaj cebulÄ?, czosnek i wymieszaj w misce z winem i oliwÄ?. 2. PietruszkÄ? i kolendrÄ? umyj, drobno pokr??j, a nastÄ?pnie dodaj do marynaty. 3. Oderwij listki miÄ?ty od ??ody??ek, op??ucz je, posiekaj i r??wnie?? wrzuÄ? do miski. 4. Delikatnie wymieszaj ca??o??Ä? z tu??czykiem. Szczelnie przykryj i wstaw przynajmniej na 10 godz. do lod??wki. (Najlepiej jest zostawiÄ? tu??czyka w marynacie na 24 godz. w lod??wce. Wtedy bÄ?dziesz mia?? pewno??Ä?, ??e wszystkie smaki dok??adnie siÄ? wymiesza??y.) Ciasto 5. Wymieszaj mÄ?kÄ?, kurkumÄ?, curry, szczyptÄ? soli i proszek do pieczenia, 6. Do drugiej miski wbij 2 ca??e jaja i 1 ??????tko. Dodaj ??mietankÄ? i wymieszaj ca??o??Ä? widelcem. 7. Zr??b zag??Ä?bienie w kopczyku mÄ?ki i wlej jajka ze ??mietanÄ?. 8. Wymieszaj ca??o??Ä? dok??adnie. Dodaj tu??czyka z marynatÄ? i zn??w pomieszaj. 9. ForemkÄ? wysmaruj wewnÄ?trz margarynÄ? i dok??adnie obsyp mÄ?kÄ?. Wytrzep nadmiar. 10. Prze?????? tu??czykowe ciasto do foremki, wyr??wnaj i przyklep widelcem. 11. Piecz 25 min. w temperaturze 180 stopni C. 12. Podawaj lekko ciep??e. Mo??esz skropiÄ? ciasto sokiem z cytryny. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.