Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FLÄ?DRA PO PROWANSALSKU

 

â??2 filety flÄ?dry

â??mÄ?ka

â??olej

â??3 pomidory

â??marchew

â??pietruszka

â??przecier pomidorowy

â??bulion lub ros????

â??mielona papryka s??odka, pieprz, s??l

 

 

Filety obtoczyÄ? w mÄ?ce i usma??yÄ?. Pomidory sparzyÄ? wrzÄ?tkiem, obraÄ? ze sk??rki i poddusiÄ? na rozgrzanym oleju. DodaÄ? drobno posiekanÄ? cebulÄ?, pokrojone w kostkÄ? marchew i pietruszkÄ?. PrzetrzeÄ? przez sitko. PrzygotowaÄ? zasma??kÄ?, rozprowadzajÄ?c mÄ?kÄ? z bulionem. DodaÄ? przetarte warzywa, przecier pomidorowy i doprawiÄ? do smaku. Usma??one filety prze??o??yÄ? do naczynia ??aroodpornego, polaÄ? przygotowanym sosem i piec ok. 20 min. w temp. 200

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.