Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

JAMBALAYA

Rekomendowane odpowiedzi

JAMBALAYA*

 

 

â??400 g morskiej ryby (morszczuka, mintaja, itp.)

â??300 g krewetek (albo rak??w, krab??w, itp.)

â??100 g ry??u

â??4 du??e papryki

â??3 pomidory

â??3 cebule

â??15 g selera

â??mas??o

â??czosnek i przyprawy

â??bia??e wino 50 ml

 

Cebule kroimy w kostkÄ? i wrzucamy do rozgrzanego mas??a i sma??ymy ok. 3 minut. Dodajemy pokrojonÄ? w kostkÄ? paprykÄ?, selera oraz czosnek (niewiele). Teraz nale??y dodaÄ? przyprawy, np. "Delikat", pietruszkÄ?, pieprz, chili. Dusimy wszystko 10 minut. NastÄ?pnie nale??y dodaÄ? pokrojonÄ? w kawa??ki rybÄ? i obrane ze sk??rki pomidory, a po dalszych kilku minutach krewetki. Dla podkre??lenia aromatu potrawy dodajemy odrobinÄ? bia??ego wina. Gotujemy to razem przez ok. 10 minut, a nastÄ?pnie dodajemy ry?? i dolewamy wody. Po dodaniu ry??u nale??y dosyÄ? czÄ?sto mieszaÄ? potrawÄ?, aby jej nie przypaliÄ?. Pozostaje tylko ko??cowe doprawienie i gotowe. Jambalaya w zale??nosci od ilo??ci u??ytych warzyw i ry??u mo??e mieÄ? konsystencjÄ? od p??ynnej do dosyÄ? gÄ?stej.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.