Manga 90 Napisano 10 Luty 2009 Bliny gryczane z jajem 35 dag kaszy krakowskiej lub gryczanej, 3 szklanki mleka, ??y??ka mas??a, ??y??ka t??uszczu, 4 ??y??ki mÄ?ki pszennej, p???? szklanki ??mietany, s??l, 4 jaja, 3 ??y??ki t??uszczu do sma??enia KaszÄ? krakowskÄ? lub gryczanÄ? ugotowaÄ? na mleku, ostudziÄ? i zemleÄ? dwa razy w maszynce. DodaÄ? mas??o i 3 ??????tka, posoliÄ? i dok??adnie utrzeÄ? na pulchnÄ? masÄ?. UbiÄ? pianÄ? z trzech bia??ek i lekko mieszajÄ?c wsypywaÄ? mÄ?kÄ?. Ca??o??Ä? wymieszaÄ? i sma??yÄ? bliny na rozgrzanym t??uszczu. PodawaÄ? posypane posiekanym jajem i polane ??mietanÄ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach