Manga Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Forszmak 50 dag cielÄ?ciny pieczonej (duszonej) lub 75 dag surowej 10 dag czerstwej bu??ki 15 dag jab??ek 15 dag gotowanych ziemniak??w 15 dag sera ??????tego 15 dag ??mietanki ??y??ka margaryny 2 ??y??ki mÄ?ki 3 jaja 2 ma??e ??ledzie (ok. 20 dag) 2 kostki przyprawy do zup s??l pieprz t??uszcz do wysmarowania formy tarta bu??ka do posypania formy SurowÄ? cielÄ?cinÄ? pokrajaÄ? na kawa??ki i udusiÄ? do miÄ?kko??ci z cebulÄ? i t??uszczem, podlewajÄ?c wodÄ?. CielÄ?cinÄ? upieczonÄ? lub uduszonÄ? zemleÄ? w maszynce razem z namoczonÄ? bu??kÄ?, odfiletowanymi ??ledziami, obranymi jab??kami i ziemniakami. Z margaryny i mÄ?ki zrobiÄ? bia??Ä? zasma??kÄ?, rozprowadziÄ? ??mietankÄ?, dodaÄ? kostki przyprawy do zup, zmielonÄ? cielÄ?cinÄ?, ??ledzie, jab??ka, utarty ser, wbiÄ? jaja, doprawiÄ? pieprzem i solÄ? do smaku, wszystko starannie wymieszaÄ?. MasÄ? w??o??yÄ? do p??askiego rondla lub formy wysmarowanej t??uszczem i posypanej tartÄ? bu??kÄ?, piec oko??o 45 minut. Forszmak mo??na podawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno z ostrym sosem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.