Manga Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Bitki dominika??skie 75 dag wo??owiny bez ko??ci (najlepiej zraz??wki) 3 du??e cebule 3-4 grzyby suszone szklanka czerwonego, wytrawnego wina p???? szklanki oliwy lub oleju ??y??ka margaryny szklanka wywaru z ko??ci lub roso??u s??l pieprz MiÄ?so umyÄ?, oczy??ciÄ? z b??on, zalaÄ? czerwonym winem, w??o??yÄ? drobno pokrajane cebule i odstawiÄ? na 4-5 godz. Suszone grzyby starannie umyÄ? i namoczyÄ? w zimnej wodzie. MiÄ?so wyjÄ?Ä? z zalewy, osuszyÄ? serwetkÄ? papierowÄ?, pokrajaÄ? na porcje i obsma??yÄ? na silnie rozgrzanym t??uszczu z obu stron. Pod koniec opr??szyÄ? solÄ? i mielonym pieprzem, wlaÄ? zalewÄ? i podgrzewa?? tak d??ugo, a?? alkohol wyparuje. NastÄ?pnie bitki zalaÄ? roso??em, w??o??yÄ? cebulÄ? z zalewy oraz namoczone grzyby i dusiÄ? na ma??ym ogniu do miÄ?kko??ci. PodawaÄ? bitki z ziemniakami i sezonowÄ? sur??wkÄ?. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.