Manga Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Carbonada wo??owa 80 dag miÄ?sa wo??owego bez ko??ci, 40 dag cebuli, 1 ??y??ka przecieru pomidorowego, 1 ??y??ka mÄ?ki, 3 dag mas??a, 1 butelka piwa, naÄ? pietruszki, tymianek, 7 dag smalcu, s??l MiÄ?so krajaÄ? w kostkÄ?, sma??yÄ? na smalcu i posoliÄ?. WyjÄ?Ä?, a w tym samym t??uszczu poddusiÄ? plastry cebuli. MiÄ?so u??o??yÄ? w garnku, dodaÄ? przecier pomidorowy i podgrzewaÄ? na s??abym ogniu. DodaÄ? cebulÄ? z t??uszczem, wlaÄ? piwo, posypaÄ? tymiankiem i naciÄ? pietruszki. Ca??o??Ä? zaprawiÄ? zasma??kÄ? z mÄ?ki i mas??a. Rondel przykryÄ? i dusiÄ? potrawÄ? na ma??ym ogniu przez kolejne 2-3 godz. PodawaÄ? z ziemniakami gotowanymi w ??upinach i obranymi ze sk??rki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.