Manga Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Baba dro??d??owa z rodzynkami 1 kg mÄ?ki, 30 dag cukru, 0,5 I stopionego mas??a, 15 ??????tek, 0,5 l mleka, 8 dag dro??d??y, p???? kieliszka rumu, 5 dag migda????w, 15 dag rodzynk??w, sk??rka pomara??czowa, p???? laski wanilii lub 1 paczka cukru waniliowego, s??l. 3/4 szklanki mÄ?ki zaparzyÄ? 1/2 szklanki wrzÄ?cego mleka. Po ostudzeniu dodaÄ? dro??d??e, trochÄ? mÄ?ki i pozostawiÄ? do wyro??niÄ?cia. ??????tka utrzeÄ? z cukrem do bia??o??ci i wymieszaÄ? z rozczynem. DodaÄ? resztÄ? mÄ?ki, szczyptÄ? soli, mas??o i wyrobiÄ? ciasto dolewajÄ?c mleko. Na ko??cu dodaÄ? rodzynki, pokrojone migda??y i zapachy. Ciasto w??o??yÄ? do wysmarowanej t??uszczem formy. Gdy wyro??nie - piec ok. 1 godziny w gorÄ?cym piekarniku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.