Manga Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Babeczki ??mietankowe Sk??adniki ciasta : 30 dag mÄ?ki, 10 dag cukru pudru, 20 dag mas??a, 1 ??????tko. Sk??adniki kremu : 1/2 I mleka, 1 jajo, 2 ??????tka, 1 paczka cukru waniliowego, 15 dag maki, 10 dag mas??a. Z podanych sk??adnik??w zagnie??Ä? kruche ciasto i pozostawiÄ? przykryte na 30 minut. Rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? 2 cm i wylepiÄ? nim foremki. W tym celu ustawiÄ? ma??e foremki do babeczek jedna ko??o drugiej. Rozwa??kowane ciasto nawinÄ?Ä? na wa??ek i przenie??Ä? na foremki. PrzycisnÄ?Ä? ciasto rÄ?kÄ?, odciÄ?Ä? skrawki i ugnie??Ä? rÄ?kÄ? w foremkach, by dobrze przylega??o do ??cianek. Skrawki i pozosta??e ciasto rozwa??kowaÄ? i wylepiÄ? dalszÄ? porcjÄ? foremek. Babeczki nape??niÄ? kremem ??mietankowym, przykryÄ? cienkÄ? warstwÄ? ciasta i piec 20-30 minut w gorÄ?cym piekarniku. Przygotowanie kremu. Do mleka wbiÄ? ??????tka i jajo, dodaÄ? mÄ?kÄ?, cukier i cukier waniliowy i zagotowaÄ? mieszajÄ?c, tak aby masa nie przypali??a siÄ?. Gdy zgÄ?stnieje, zdjÄ?Ä? z ognia, przestudziÄ?, dodaÄ? mas??o i wymieszaÄ?. Po ostudzeniu nape??niÄ? kremem babeczki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.