Manga Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Babka czekoladowa (??aciata) 0,5 kg mÄ?ki, 35 dag cukru, 25 dag mas??o, 4 jaja, 1 ma??a szklanka mleka lub ??mietany, 3 ??y??ki kakao, 1 paczka proszku do pieczenia, 1 paczka cukru waniliowego, cukier puder do posypania lub czekolada do polania Mas??o utrzeÄ? do bia??o??ci; dodaÄ? wiÄ?kszÄ? czÄ???Ä? cukru, ??????tka, cukier waniliowy, mÄ?kÄ? zmieszanÄ? z proszkiem do pieczenia, mleko i, jako ostatni sk??adnik, pianÄ? z bia??ek. RozdzieliÄ? ciasto na po??owÄ?, przy czym jednÄ? czÄ???Ä? zmieszaÄ? z kakao i resztÄ? cukru. Nak??adaÄ? ciasto do nat??uszczonej formy: najpierw warstwÄ? jasnÄ?, a na wierzch warstwÄ? z kakao. Piec 60-90 min. PosypaÄ? cukrem pudrem lub polaÄ? polewÄ? czekoladowÄ? (gdy przestygnie). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.