Manga Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Babka dro??d??owa Rozczyn: 2 dag dro??d??y 1/2 dag cukru mleko Ciasto: 10 dag mas??a 2 ??????tka 1 jajo 10 dag cukru sk??rka cytrynowa 40 dag mÄ?ki ok. 1/2 szklanki mleka s??l (3 dag rodzynk??w) 1 dag mas??a do smarowania formy 2 dag cukru pudru z waniliÄ? do posypania ZarobiÄ? rozczyn, postawiÄ? do wyro??niÄ?cia. PrzygotowaÄ? formÄ?, na babkÄ?. UtrzeÄ? w misce surowe mas??o, dodaÄ? ??????tka, ucierajÄ?c po jednym, oraz jajo i cukier. Do tego wlaÄ? wyro??niÄ?te dro??d??e, rozetrzeÄ?, wsypaÄ? mÄ?kÄ?, dodaÄ? letnie mleko, sk??rkÄ? cytrynowÄ? i s??l i wybijaÄ? ??y??kÄ?; gdy ciasto odstaje od ??y??ki, wymieszaÄ? z rodzynkami, wy??o??yÄ? do formy wciskajÄ?c rodzynki do ??rodka ciasta, postawiÄ? do wyro??niÄ?cia. Wyro??niÄ?tÄ? babkÄ? upiec w dobrze wygrzanym piekarniku (3/4 godz.). Wy??o??yÄ?, p??ki gorÄ?ca posypaÄ? cukrem z waniliÄ?, ostudziÄ?, opierajÄ?c o brzeg stolnicy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.