Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dorsz po baskijsku

 

6 du??ych kawa??k??w dorsza,

1 ??y??ka mÄ?ki,

2-3 pomidory,

1 ??y??ka sproszkowanej ostrej papryki,

3 strÄ?ki czerwonej papryki,

3 zÄ?bki czosnku,

1 szklanka oliwy,

s??l

 

CzÄ?stki dorsza obtoczyÄ? w mÄ?ce i sma??yÄ? na gorÄ?cej oliwie. Na innÄ? patelniÄ? wlaÄ? resztÄ? oliwÄ?, dodaÄ? siekany czosnek, obranÄ? ze sk??ry, krajanÄ? paprykÄ? i sma??yÄ?, podrumieniÄ? do z??ocistego koloru. DodaÄ? pomidory (bez sk??rki i pestek). DusiÄ? dalej, a?? masa nabierze konsystencji piure. DodaÄ? podsma??one kawa??ki ryby, postawiÄ? na s??abym ogniu pod przykryciem na 15 min. OsoliÄ? przed podaniem.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.