Manga 90 Napisano 11 Luty 2009 Krokiety ze szpinakiem Ciasto: 35 dag mÄ?ki pszennej 2 szklanki mleka s??onina s??l jajo Nadzienie: 1,40 kg szpinaku ??y??ka mas??a 1,5 ??y??ki mÄ?ki 3 ??y??ki mleka 2 bu??ki czerstwe 6 ??y??ek tartej bu??ki s??l zÄ?bek czosnku pieprz zio??owy 2 jaja 3 ??y??ki t??uszczu do sma??enia Z ciasta przygotowaÄ? nale??niki (trochÄ? ciasta pozostawiÄ?). Szpinak obraÄ? i obgotowaÄ?, nastÄ?pnie odcisnÄ?Ä?, drobno posiekaÄ?, dodaÄ? uprzednio namoczone i odci??niÄ?te czerstwe bu??ki, przyprawy i jaja. Nale??niki u??o??yÄ? na desce, zak??adajÄ?c brzegi jeden na drugi, posmarowaÄ? z??Ä?czone brzegi surowym ciastem. RozsmarowaÄ? masÄ? ze szpinaku, zwinÄ?Ä? w rulon i pociÄ?Ä? na kawa??ki d??ugo??ci 10 cm. MaczaÄ? w pozosta??ym cie??cie nale??nikowym, panierowaÄ? i sma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? z ziemniakami pur??e i sur??wkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach