Manga Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Ro??ki orzechowe 25 dag mÄ?ki 25 dag mas??a 4 ??????tka 3 ??y??ki kwa??nej ??mietany NADZIENIE: 25 dag grubo zmielonych orzech??w w??oskich PrzesianÄ? mÄ?kÄ? ??Ä?czÄ? z roztrzepanymi ze ??mietanÄ? ??????tkami. DodajÄ? pokrojone w kawa??ki mas??o i zagniatam ciasto. NastÄ?pnie formujÄ? 35 kulek wielko??ci orzecha w??oskiego, uk??adam na desce przykrywam foliÄ? aluminiowÄ? i wstawiam na noc do lod??wki. NastÄ?pnego dnia ubijam pianÄ? z bia??ek dodajÄ? cukier i dalej ubijam a?? powstanie jednolita masa o kosystencji kremu. DodajÄ? orzechy i delikatnie mieszam. Kulki ciasta rozwa??kowujÄ? bardzo cienko na okrÄ?g??e placuszki. Przekrawam je na p????. W ??rodku ka??dej czÄ?ci umieszczam niepe??nÄ? ??y??eczkÄ? nadzienia i zwijam w ro??ki. Ro??ki uk??adam na blasze. PiekÄ? w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 min. ??yczÄ? wytrwa??o??ci-my??lÄ? ??e warto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.