Manga Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Ro??ki obfito??ci opakowanie mro??onego ciasta francuskiego (ok. 50 dag) opakowanie gotowego kremu do tort??w, waniliowego lub ??mietankowego + sk??adniki do jego przygotowania, zgodnie z przepisem na opakowaniu ??????tko 10 dag bia??ej czekolady ??y??ka krokantu orzechowego, np. firmy Schwartau folia aluminiowa Ciasto rozmroziÄ?, lekko rozwa??kowaÄ?. WyciÄ?Ä? 12 pask??w szeroko??ci 2 cm, posmarowaÄ? ??????tkiem. PrzygotowaÄ? foremki z folii aluminiowej: wyciÄ?Ä? 12 p????koli, zwinÄ?Ä? je w ro??ki, po czym wype??niÄ? ??rodki zgniecionÄ? foliÄ?. Na ro??ki z folii nawinÄ?Ä? spiralnie paski ciasta. Ro??ki u??o??yÄ? na blasze wy??o??onej papierem do pieczenia. Piec na z??oto, ok. 15 minut w temp 220°C. Z gorÄ?cych ro??k??w wyjÄ?Ä? foremki z folii. CzekoladÄ? stopiÄ? w kÄ?pieli wodnej. Krem przygotowaÄ? zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po??Ä?czyÄ? z rozpuszczonÄ? czekoladÄ?. Krem prze??o??yÄ? do szprycy i nape??niÄ? ro??ki. Ciastka posypaÄ? krokantem. Ch??odziÄ? w lod??wce 15 minut. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.