Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Rożki obfitości

Rekomendowane odpowiedzi

Ro??ki obfito??ci

 

opakowanie mro??onego ciasta francuskiego (ok. 50 dag)

opakowanie gotowego kremu do tort??w, waniliowego lub ??mietankowego + sk??adniki do jego przygotowania, zgodnie z przepisem na opakowaniu

??????tko

10 dag bia??ej czekolady

??y??ka krokantu orzechowego, np. firmy Schwartau

folia aluminiowa

 

Ciasto rozmroziÄ?, lekko rozwa??kowaÄ?.

WyciÄ?Ä? 12 pask??w szeroko??ci 2 cm, posmarowaÄ? ??????tkiem.

PrzygotowaÄ? foremki z folii aluminiowej: wyciÄ?Ä? 12 p????koli, zwinÄ?Ä? je w ro??ki, po czym wype??niÄ? ??rodki zgniecionÄ? foliÄ?. Na ro??ki z folii nawinÄ?Ä? spiralnie paski ciasta.

Ro??ki u??o??yÄ? na blasze wy??o??onej papierem do pieczenia. Piec na z??oto, ok. 15 minut w temp 220°C. Z gorÄ?cych ro??k??w wyjÄ?Ä? foremki z folii.

CzekoladÄ? stopiÄ? w kÄ?pieli wodnej.

Krem przygotowaÄ? zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Po??Ä?czyÄ? z rozpuszczonÄ? czekoladÄ?.

Krem prze??o??yÄ? do szprycy i nape??niÄ? ro??ki.

Ciastka posypaÄ? krokantem.

Ch??odziÄ? w lod??wce 15 minut.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.