Uplinker Motylek Opublikowano 13 Lutego 2009 Uplinker Opublikowano 13 Lutego 2009 Zrazy zawijane 700 g wo??owiny z ud??ca (zrazowej) 80 g boczku wÄ?dzonego 10 g mÄ?ki do opr??szenia zraz??w 60 g t??uszczu 100 g cebuli 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 1 li??Ä? laurowy Â? szklanki ??mietany 20 g mÄ?ki do podprawy MiÄ?so w kawa??ku umyÄ?, osÄ?czyÄ? z wody, pokroiÄ? w poprzek w????kien miÄ?snych na p??aty grubo??ci ok. 1,5 cm. Ka??dy kawa??ek rozbiÄ? t??uczkiem. Boczek wÄ?dzony pokroiÄ? w bardzo cienkie plastry, usunÄ?Ä? sk??rkÄ?. Na ka??dy p??at miÄ?sa po??o??yÄ? boczek, zwinÄ?Ä? zrazy, spiÄ?Ä? wyka??aczkami, zrazy opr??szyÄ? solÄ? i mÄ?kÄ?, zrumieniÄ? z obu stron na rozgrzanym t??uszczu, prze??o??yÄ? do rondla. Na pozosta??ym t??uszczu podsma??yÄ? pokrojonÄ? w p????krÄ???ki cebulÄ?, dodaÄ? do zraz??w. Zrazy podlaÄ? wodÄ?, dodaÄ? przyprawy, przykryÄ? i dusiÄ? powoli ok. 1 godzinÄ?, sprawdziÄ? miÄ?kko??Ä? miÄ?sa. W miarÄ? wyparowywania uzupe??niaÄ? sos wodÄ?, podprawiÄ? ??mietanÄ? z mÄ?kÄ?, zagotowaÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami, kaszÄ?. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.