Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Motylek

Zrazy zawijane

Rekomendowane odpowiedzi

Zrazy zawijane

 

700 g wo??owiny z ud??ca (zrazowej)

80 g boczku wÄ?dzonego

10 g mÄ?ki do opr??szenia zraz??w

60 g t??uszczu

100 g cebuli

5 ziaren ziela angielskiego

5 ziaren pieprzu

1 li??Ä? laurowy

Â? szklanki ??mietany

20 g mÄ?ki do podprawy MiÄ?so w kawa??ku umyÄ?, osÄ?czyÄ? z wody, pokroiÄ? w poprzek w????kien miÄ?snych na p??aty grubo??ci ok. 1,5 cm. Ka??dy kawa??ek rozbiÄ? t??uczkiem. Boczek wÄ?dzony pokroiÄ? w bardzo cienkie plastry, usunÄ?Ä? sk??rkÄ?. Na ka??dy p??at miÄ?sa po??o??yÄ? boczek, zwinÄ?Ä? zrazy, spiÄ?Ä? wyka??aczkami, zrazy opr??szyÄ? solÄ? i mÄ?kÄ?, zrumieniÄ? z obu stron na rozgrzanym t??uszczu, prze??o??yÄ? do rondla. Na pozosta??ym t??uszczu podsma??yÄ? pokrojonÄ? w p????krÄ???ki cebulÄ?, dodaÄ? do zraz??w. Zrazy podlaÄ? wodÄ?, dodaÄ? przyprawy, przykryÄ? i dusiÄ? powoli ok. 1 godzinÄ?, sprawdziÄ? miÄ?kko??Ä? miÄ?sa. W miarÄ? wyparowywania uzupe??niaÄ? sos wodÄ?, podprawiÄ? ??mietanÄ? z mÄ?kÄ?, zagotowaÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami, kaszÄ?.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.