Uplinker Motylek 5055 Opublikowano 13 Lutego 2009 Uplinker Zgłoś Share Opublikowano 13 Lutego 2009 Zupa cebulowa 1 l bulionu 4 du??e cebule 2 zÄ?bki czosnku 80 g pokrojonego w cienkie plasterki ementalera 200 ml bia??ego wytrawnego wina 3 ??y??ki mas??a 4 ??y??ki oliwy 1 bouquet garni 2 ??y??ki maki s??l, pieprz bu??ka na grzanki Czosnek obraÄ? i zmia??dzyÄ?. Cebule obraÄ? i drobno posiekaÄ?, nastepnie przesma??yÄ? na z??oto na silnie rozgrzanej mieszaninie mas??a i oliwy. Oproszyc mÄ?kÄ? i sma??yÄ? dalej, p??ki r??wnie?? i maka sie nie zaz??oci. DodaÄ? wino i odparowaÄ? na wolnym ogniu przez 5 min. ZalaÄ? bulionem, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem, dodaÄ? czosnek i bouquet garni. ZagotowaÄ?, po czym gotowaÄ? 1 godz na wolnym ogniu. Po ugotowaniu bouquet garni usunÄ?Ä?. Bu??kÄ? pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ? i obsma??yÄ? na patelni bez t??uszczu na z??oty kolor. Zupe przelaÄ? do 4 kamionkowych naczy??. PosypaÄ? grzankami, przykryÄ? plasterkami sera i zapiekaÄ? w nagrzanym do temp. 200C piekarniku, a?? do stopienia siÄ? sera. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.