Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Motylek

Zupa cebulowa

Rekomendowane odpowiedzi

Zupa cebulowa

 

1 l bulionu

4 du??e cebule

2 zÄ?bki czosnku

80 g pokrojonego w cienkie plasterki ementalera

200 ml bia??ego wytrawnego wina

3 ??y??ki mas??a

4 ??y??ki oliwy

1 bouquet garni

2 ??y??ki maki

s??l, pieprz

bu??ka na grzanki

 

Czosnek obraÄ? i zmia??dzyÄ?. Cebule obraÄ? i drobno posiekaÄ?, nastepnie przesma??yÄ? na z??oto na silnie rozgrzanej mieszaninie mas??a i oliwy. Oproszyc mÄ?kÄ? i sma??yÄ? dalej, p??ki r??wnie?? i maka sie nie zaz??oci. DodaÄ? wino i odparowaÄ? na wolnym ogniu przez 5 min. ZalaÄ? bulionem, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem, dodaÄ? czosnek i bouquet garni. ZagotowaÄ?, po czym gotowaÄ? 1 godz na wolnym ogniu. Po ugotowaniu bouquet garni usunÄ?Ä?. Bu??kÄ? pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ? i obsma??yÄ? na patelni bez t??uszczu na z??oty kolor. Zupe przelaÄ? do 4 kamionkowych naczy??. PosypaÄ? grzankami, przykryÄ? plasterkami sera i zapiekaÄ? w nagrzanym do temp. 200C piekarniku, a?? do stopienia siÄ? sera.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

    • 1 Posts
    • 89 Views
    • 4 Posts
    • 781 Views

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.