Uplinker Motylek 5055 Opublikowano 13 Lutego 2009 Uplinker Zgłoś Share Opublikowano 13 Lutego 2009 ??ur na bia??ej kie??basie 1 1/2 szklanki ukiszonego ??uru 2 zÄ?bki czosnku 10 dag pieczarek 1 li??Ä? laurowy 1 cebula 1 jajko 1/2 szklanki kwa??nej ??mietany pÄ?tko bia??ej kie??basy wo??oszczyzna pieprz s??l Do p????tora litra wrzÄ?cej wody w??o??yÄ? kie??basÄ?, zÄ?bek czosnku, li??Ä? laurowy, obranÄ? w??oszczyznÄ? i cebulÄ?. ZagotowaÄ?, doprawic solÄ? i pieprzem, gotowaÄ? dalej pod przykryciem, a?? kie??basa i jarzyny bÄ?dÄ? miÄ?kkie. WyjÄ?Ä? kie??basÄ?, wywar odcedziÄ?, ponownie zagotowaÄ?. DodaÄ? umyte i pokrojone w p??atki pieczarki, po 5 minutach wlaÄ? ??ur i mieszajÄ?c, zagotowaÄ?. DodaÄ? ??mietanÄ?, roztarty zÄ?bek czosnku, drobno posiekane jajo na twardo, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.